Відбувся семінар щодо останніх нововведень з фінансових критеріїв атестації (ліцензування) для футбольних клубів УПЛ

News

27 – 28 червня 2023 р. було проведено семінар для футбольних клубів Української Прем’єр-Ліги в контексті останніх нововведень з фінансових критеріїв Регламенту УЄФА з ліцензування клубів та фінансової стійкості (видання 2022 р.), а також Регламенту УАФ з атестації футбольних клубів УПЛ (видання 2023 р.), які вступили в силу 1 червня 2023 р.

В зазначеному заході взяли участь фахівці з фінансових питань футбольних клубів УПЛ, в тому числі нещодавні новачки топ-дивізіону, які за спортивним принципом вибороли право підвищитись у класі змагань – ФК «ЛНЗ» м. Черкаси, ФК «Оболонь» м. Київ, ФК «Полісся» м. Житомир.

Тематика семінару, переважно, була акцентована фінансовій стійкості, простроченій кредиторській заборгованості та іншим питанням фінансового моніторингу клубів УПЛ в сезоні 2023/2024 рр.

Окрему увагу футбольних клубів зосередили на принципах підготовки фінансової звітності та вимогах до визнання і розкриття її елементів, визначених Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку. Також розкрили питання відсутності простроченої кредиторської заборгованості перед соціальними фондами та податковими органами.

Учасникам семінару було презентовано інформацію щодо фінансових показників футбольних клубів УПЛ, розкрито характеристику структури доходів та витрат з огляду останніх трьох років, анонсовано граничні терміни процесу моніторингу клубів найближчого сезону, а також деталізовано проблемні питання заборгованості клубів, які відображено в системі ІТ-Рішення УЄФА.

Цей захід пройшов в активній та дружній атмосфері, фахівці з фінансових питань футбольних клубів УПЛ проявили значну зацікавленість до поданої інформації.

Адміністративний підрозділ ЦЛ УАФ з атестації футбольних клубів висловлює вдячність кожному клубу УПЛ за те, що в ці дуже складні часи для нашої країни Ви продовжуєте демонструвати прагнення довести свою спроможність та відповідність вимогам ліцензування в умовах військового стану та постійного терору ворога.

Вхід