УАФ пройдено аудит SGS за Стандартом якості ліцензування клубів УЄФА

News

Українською асоціацією футболу, незважаючи на діючий воєнний стан у зв’язку з російською агресією, успішно пройдено щорічний оглядовий аудит, який провела незалежна міжнародна аудиторська компанія Société Générale de Surveillance (SGS), залучена УЄФА відповідно до Стандарту якості ліцензування клубів 2012 р. щодо організації і дотримання процедури ліцензування, затвердженої УЄФА. За даним стандартом 2012 р. було проведено останню перевірку перед вступом в силу нової редакції 2022 р., який буде застосовуватися в наступному році.

В рамках перевірки було відзначено системний підхід та своєчасне виконання Українською асоціацією футболу всіх вимог системи ліцензування клубів УЄФА на спортивний сезон 2022/23 рр. в умовах війни.  УАФ, як національна асоціація - член УЄФА, імплементує зміни 2022 р. у вимогах системи ліцензування клубів УЄФА на національному рівні, виконуючи функцію ліцензіара по відношенню до всіх футбольних клубів України, як чоловічих, так і жіночих, на основі делегованих повноважень УЄФА. Аудитори SGS зазначили про своєчасність та ефективність впровадження електронної системи ІТ-Ліцензування, що стимулювало політику «paperless», а також дозволило здійснювати процес обміну документами віддалено, що було досить актуально в умовах війни, яка позначилась на операційній діяльності клубних офісів та їх співробітників, на логістичних проблемах. Окрім цього було також зазначено про активну роль та професіоналізм вищого керівництва УАФ в управлінні системою ліцензування, а також високу кваліфікацію усіх осіб, які беруть участь в процесі ліцензування клубів та клубного моніторингу.

УАФ і надалі приділятиме належну увагу якісному управлінню системою ліцензування клубів та адатувати до сучасних обставин в умовах війни в Україні.

Вхід